Vi har laget hundekjeks denne helgen, og fikk lyst til å dele oppskriften med dere. Det dreier seg om en enkel oppskrift, som går raskt å tilberede. Vi brukte en grov melblanding, som kan byttes ut med et annet passende alternativ, om ønskelig. Figurene stikkes ut ved hjelp av små kakestanser, eller deigen skjæres i passende stykker. Vi har benyttet kjøttbeinformede stanser, som måler tilnærmet 3×7 cm. Denne størrelsen gir rundt 30 kjeks.
Hundekjeks med eple og gulrot
Ingredienser:
1 eple
2 gulrøtter
2 ss smeltet smør
2,5 dl mel
0,6 dl havregryn
0,6 dl skummet melk
- Varm opp ovnen til 170 grader.
- Skrell eple/ gulrøtter, og skjær opp i små biter. Unngå eplekjerner, som kan være skadelig for hunden.
- Bland tørrvarer og smeltet smør i en bolle, til ingrediensene er jevnt fordelt.
- Tilsett 1 ss melk av gangen, inntil deigen har fått en sammenhengende konsistens.
- Miks finhakket eple/gulrot og melblanding.
- Kjevle ut deigen til omtrent 1 centimeters tykkelse, og stikk ut figurer ved hjelp av kakestanser.
- Plasseres på et stekebrett, dekket med bakepapir.
- Beregnet steketid er ca. 20 – 25 minutter, eller til kjeksene får en gyllen farge. Hold øye med ovnen de siste minuttene, slik at de ikke blir brent.
- Avkjøles, og oppbevares i kjøleskap.